Spillgalleri

«ÅPEN-BETA»

Etter omflytningen fra gamlebloggen har det vært masse data som ikke kunne overføres normalt vis, og spillgalleriet ble hardest rammet. Mange mannetimer med arbeid er borte, men jeg skal få den tilbake OG enda bedre enn tidligere!

Vil dere gi et bidrag til bloggen, ta en titt her 😉

PSP

Min første PSP + Star Wars Battlefront II er faktisk min eneste arv fra min avdøde mor. Den er operativ selv i dag, men er relativt sliten så den får ligge for det meste i fred. Halvparten av disse spillene er anskaffet i år, og resten er fra ungdomstiden. Spilte stort sett bare Monster Hunter der med Arni og Fredrik. Kan fremdeles huske hytteturene med Arni hvor vi grindet Fatalis med «Island of the God»… Minner…

Sega Mega Drive
Sega Mega Drive var noe jeg ble kjent med i mine tidligere år som samler, altså rundt 20 😛 Sega var veldig fjernt i Tromsø, og var allerede borte da jeg flyttet ned til Slemmestad 😛 Har skaffet meg de 3 viktigste spilla, og fikk en bundle med amerikanske spill ved en tilfeldighet 😛

Sega 32X
Sega 32X har nok nesten ikke Sega fans i Norge fått med seg engang. Jeg har kun deler av konsollen, jupp deler, siden den er noe mer klønete enn den generelle konsoll vi er vant med. Har iallefall et spill til maskinen 😀

Dreamcast

Dreamcast fikk jeg i begynnelsen av 2013, og ble raskt min største retrosamling. Blant annet fordi maskinen har så mange gode spill + billig tilbehør. Jeg har prioritert denne av den grunn, fordi øyeblikket er det overraskende godt billig utvalg som må anskaffet mens det enda er der 😛

PS Vita

Jeg var ikke spesielt tidlig ute med Vita, grunnet tynt utvalg med spill som interesserer meg. På grunn av PS3 funksjoner, og nå PS4 muligheter, har jeg valgt å kjøpe den. Har brukt den mer enn forventet, men ikke i stor stil.

Nintendo DS

Første gang jeg så en DS var da jeg lå på sykehuset i Drammen med brukket bein. Brudern og fattern kom innom og Fredrik hadde kjøpt seg en DS med Super Mario 64 DS. Jeg fikk lov å prøve spillet litt selv om Fredrik åpnet konsollen der, pga. av beinet. Fredrik hadde i mange år større samling enn meg på DS, og jeg hadde et par spill mer enn han på PSP. Noe som var helt bakvendt i forhold til det vanlige forholdet vårt der 😛

GameCube

Dette er min største konsoll fra ungdomstiden. Med spill som Super Smash Bros. Melee, Ringenes Herre Atter en Konge og Fire Emblem Radiant Dawn, kunne man spille evig.

Sega Saturn

Dette er en konsoll jeg rett og slett snublet over, og hadde den på døra 2 dager etterpå. det var dumping pris på den fordi den ikke virket. Da jeg prøvde den så hadde den aldeles ingen problemer, fungerte som bare det. Fant ut at det var strømforsyningen til vedkommende som var defekt 😛 Hadde hanne en britisk så jeg testen den etter at jeg fikk adapter og hadde kjørt den en god stund fra før 😛

WiiWii ble ikke min ved lansering, og egentlig så var det en god ting siden GameCube var en bedre konsoll for sin tid, slik at jeg hadde mer tid med den. Wii-en ble aldri spesielt brukt utenom et par stor titler som Fire Emblem: Radiant Dawn og Super Smash Bros. Brawl.

Playstation 3

Skaffet meg den rett før PS4 kom. Har samlet mer støv enn det den har spilt spill. Vært kraftig brukt som Blue Ray-spiller, Netflix og mediastasjon. Hadde den gående til Folding@Home en stund, men det slags ble lagt ned uten noen ordentlig forvarsel.

SNES
Spilte denne engang hos en kamerat på en bursdag, og ironisk nok fikk jeg denne på min egen 24 års bursdagsfering av Stig og Aleksander. Er mange gode titler til denne som gjerne skulle være i samlingen min, men når Mario is Missing er der så holder det en stund.

3DS
Min favoritt konsoll denne generasjonen. Har de mest solide spillene og innovative funksjonene som Street Pass. Veldig morsomt på SpillExpo og Gamescom skal jeg si deg! Brukt over 200 timer på Fire Emblem Awakening!

Playstation 4

Fikk denne av min kjære Claire. Hun har også stått for halvparten av spilla, som egentlig ikke skal så mye til. Måtte ha meg PS4 pga. Destiny-betaen og Destiny selvfølgelig. Pokker ta Bungie!!

Famico Disk System

Nei, jeg har ikke en Disk System, og aldri har jeg prøvd en. Skal en tur til Japan med kjæresten engang, så da tar jeg vel å ser etter en om anledningen byr seg. Har et spill jeg fant på Neo Tokyo i Oslo.

Nintendo 64

Husker jeg fikk min første N64 på en kampinghytte et eller annet sted i Tromsø av fattern. Husker hvordan det var å snike seg til å spille mer enn det man fikk lov til hele tiden, og alltid måtte bytte på stikker så man måtte vente på tur med å få spilt. Super Mario 64 er mitt favorittspill igjennom tidene.

Playstation

Dette var hovedsaklig Fredrik sin konsoll, men stoppet ikke meg fra å spille gulltitler som Crash og Spyro. Veldig mange sterke minner fra disse spillene.

Game Boy Advance

Husker jeg sparte lommepenger for denne konsollen i 12 årsalderen, men skolen skulle ha en innsamling for klassekassa, og de skulle ha 200 spenn eller noe. Det var noen ukelønner for meg, så fattern skrev et irritert brev til skolen som forklarte at jeg samlet penger til konsollen. Lærerne var små  gretne på meg for det, men jeg skulle spille Wario Land 4 ffs!

Game Boy Color

Min aller første konsoll. Fikk den av fattern den første sommerferien min i Slemmestad. Passet bra da vi skulle ha bilferie, og synd jeg ble fort bilsyk. The Legend of Zelda: Link’s Awakening var mitt aller første spill = Mitt yndlings Zelda-spill.

Game Boy

Eide aldri en murstein, men Game Boy Color kunne spille Game Boy-spill, så føler jeg liksom har vært litt igjennom den konsollen allikevel. Pokémon og Game Boy Camera er liksom det litt større greiene derifra.

Wii U

Jeg er langt mer fornøyd med Wii U enn Wii. Wii-en føltes alltids litt for annerledes på en måte. Noen ganger til det bedre, mange ganger til det verre. Wii U er bare rett og slett en mer solid utgave med akseptabel grafikk som Wii-en skulle hatt den gangen, så man slapp nykkete og kornete bilder fram til 2012.

Xbox

Xbox hadde jeg aldri før julen 2013, samme gjalt Xbox 360. Er litt som Stig sier: «Uansett hvor mye du prøver, så er det bare Halo som er verdt å ha på de konsollene.» Forbinder Xbox med Larsen, siden har er… Xbox-gamer!

NES

Dette er jule-spillmaskinen i min verden. Bestemor hadde denne og kunne Dr. Mario og Super Mario Bros. i blinde, og jeg spilte den kun da jeg var på besøk der i jula og sommerferiene. Arnbjørn ba meg den da han sa at han ikke hadde bruk for den lenger.

Neo Geo Pocket Color

Neo Geo Pocket Color støtte jeg for første gang på under SpillExpo 2013. Fant fort ut at den hadde en eksklusiv Sonic-tittel, og det var heller ikke for vanskelig å oppdrive en av konsollene. Nok sagt.

N-Gage

Har alltid vært en liten Nokia-fan. Gikk faktisk rundt med denne i 2013 i et par uker for å være litt hipster, og kunne dermed si at jeg har brukt den som telefon! Bruker Nokia Lumia 1520 som telefon i skrivende stund, men N-Gage QD får en til å savne gamle telefoner!

New 3DS

Fanboy som jeg er så kjøpte jeg meg New 3DS så fort jeg fikk sjansen. Jeg likte ikke Xenoblade Chronicles noe spesielt, og det er skammelig synd fordi det kommer vel helt neppe flere titler til konsollen.

Xenoblade Chronicles 3D

 

Xbox 360

Fikk denne av Vidar i julegave året før Xbox One ble lansert. Med andre ord jeg har ikke vært spesielt frempå med Microsoft-konsoller. Spilte Halo på den så da er vel det meste dekket?

Neo Geo AES

Fatal Fury Special

Dette ble kjøpt på Super Potato i Akihabara. Claire kjøpte meg en Neo Geo AES (blant annet) og dette var det ene spillet man hadde råd til. AES-spill er rådyrt. Rar følelse å kjøpe en konsoll fra 1990 i 2016 og må plukke med seg et spill for å ha noe å spille på.