La 2015 komme!

Da har 2015 kommet. Enda et år i vente, og flere kiloer kan legges langs de mange bilringene som allerede har sitt eget gravitasjonsfelt rundt om magen min. Bare for å sørge for at 2014, sånn rent spillmessig, ikke går i glemmeboka tror jeg vi skal ta en reprise av året som har vært.

Fjorårets første spill startet med Dragon Ball atter engang. Skriver atter engang fordi Budokai Tenkaichi 3 var tidlig ute det året det kom også. Battle of Z falt i smak både på PS3 og på Vita, men Stig var den som tok helt av med tittelen. Han var klistret fast til skjermen min da han kom innom på besøk. Spillet ble ikke mindre fristende da det fulgte med en maksimum-for-kul Super Sayajin statue av Son Goku.

Dette må være årets verste spill. Et av de verre på veldig, veldig lenge også. Jeg kan ikke ro dette spillet i land uansett hvor hardt jeg prøver. 3DS-utgaven er kjent og kjedelig på sitt beste.
Dette må være årets verste spill. Et av de verre på veldig, veldig lenge også. Jeg kan ikke ro dette spillet i land uansett hvor hardt jeg prøver. 3DS-utgaven er kjent og kjedelig på sitt beste.

Første Nintendo-spill for min del var Bravely Defaults, som også ble en av mine siste titler for Spillfeber.no. Et veldig tradisjonelt rollespill av Square Enix, men veldig bra gjennomført. Vil påstå at det spillet er et av årets beste, og ga det til den ovennevnte potetspiser i julegave. Andre gode RPG-titler dette året var Toukiden: The Age of Demons til PS Vita og Lightning Returns: Final Fantasy XIII som endte med enda en knalltøff statue og PS3-utgaven av spillet!

Wii U trengte litt tid på seg dette året for min del. Donkey Kong Country: Tropical Freeze var totalt uinteressant her i gården. Syns Donkey Kong er en lame karakter, og det så man på Amiibo-hyllene i Oslo og for der var det kun DK som stod igjen… i bøtter og spann. Mario Kart 8 var første interessante stortittel, men personlig mener jeg at spillet ikke tok helt av. Det var derimot en veldig god tittel om man sammenligndet det med Hyrule Warriors som var skikkelig søppel i boken min. Bayonetta 1 og 2 sammen med Super Smash Bros. for Wii U reddet virkelig dette året for Wii U! Det kan man ikke takke Sonic for…

Samlerverdi ass. Folk er ville etter denne, Villager og Marth om dagen. HYPETOG!!
Samlerverdi ass. Folk er ville etter denne, Villager og Marth om dagen. HYPETOG!!

Amiibo er noe av det verste Nintendo har kommet med på aldri så mange år. Det er en gimmick. De har ingen ordentlig funksjon og de er ikke engang bra laget. Jeg husker da jeg spilte Melee på GameCube, og Arni kom på besøk og eide litt med Marth, og  CPU-en tok i ettertid og hermet etter taktikkene hans, blant annet ved å henge på kanten for å sørge for at man ikke kom seg inn på banen igjen. I dag må vi betale 150 kr + tulle med NFC for å få dette til.

PS4 og Xbone hadde sine perler dette året og. Felles var Destiny. Et spill som koster sjelen din og litt mer enn det. Den banker deg, flår deg og maltrakterer deg levende, men man vender tilbake hver dag. Kommer nok ikke til å slutte med dette spillet før 2024 engang… sukk.

Selv om PS4 kom til de fleste norske hjem dette året, var det fjorårets konsoll, og kom ikke med så mye interessant. Xbox One hadde Ryse: Son of Rome som hadde litt mandig underholdning et par kvelder; men Halo: Master Chief Collection var vel uten tvil Bonerns største høydepunkt. Halo 5-betaen ruller å går i dette øyeblikk, og anbefaler alle som har den tilgjengelig å prøve den ut.

Det er selvfølgelig veldig mange gode titler jeg ikke nevner her nå, men jeg har allikevel spart det beste tilslutt – Titanfall.

SAMSUNG CSC
GOTY!

Jupp! Dette spillet er GOTY, eller på godt norsk: Årets beste spill. Dette spillet gjorde ALT riktig. Fart, nye spillmekanikker og barske roboter. Det er lenge siden vi gutta har hatt det så gøy med et FPS. Beste minnet er fra påske LAN-et hos Arni hvor vi ikke tapte en eneste kamp mens vi alle spilte sammen.
PC har fått mange gode titler i år, men mange av dem er i tidlig tilgangsfase hos Steam, så de kommer heller på listen til neste år.

Til slutt
Vil jeg takke alle sammen for å ha gjort året mitt slik det har blitt. Uten dere hadde ikke dette året vært like preget av dere. Det hadde heller ikke vært så mye dere i det om dere ikke var tilstede. Fra halvor til alvor; det har vært en førnøyelse! Bli disset for å kjøpe for mange spill. Få kommentarer for som «Jeg syns du bare blir feitere og feitere.» EA som ikke lar meg vinne lykkehjulet selv om jeg treffer gullflisa. Ingen som ser på YouTube-videoene mine eller leser bloggen… den seriøse greia var litt vanskelig viste det seg tydeligvis.

Jo! Prøver å komme på årets sitat, men har nok mest sannsynelig glemt den beste i alle Amiibo-kvitteringene mine. Den ene jeg faktisk husker er fra min 10 år gamle lillebror, Stian, som sa dette etter å ha sett et par av Secret Chest sine julekalenderluker: «For et ødelagt og maltraktert liv». Det summerer vel egentlig opp hverdagen min kort og godt.

I litt hvalrossbloggtradisjon legger jeg ut bilder av julegavene mine, og en appell til alle som har kommet med noe til meg 😉 Tusen takk for de 1500 seertallene fra 2014! Mer spekkannonser ankommer i 2015, direkte til deg via nærmeste dataskjerm!

Spesiell takk til min Clairentte som har gjort dette året like fantastisk som de forrige ^^ Je t’aime ma chérie <3