Gammelt og nytt

Med en så «original» overskrift er det kun deres villeste fantasi som setter grenser for hva denne posten vil inneholde… Funnet ut hva posten skal handle om? Så bra! For da skal jeg knuse drømmen deres ved å skrive mine tanker om E3!

Det er liksom tre veldig store aktører i spillverdnen: meg, SecretChest og Eternal Eradicators. I virkeligheten derimot er det Sony, Microsoft og Nintendo. Disse tre er meget tøffe konkurrenter, og denne gangen syns jeg det var noe enkelt å peke ut vinneren av årets messe. Dere kan vente i «spenning» til jeg har summert opp mine tanker.

Microsoft

Microsoft hadde ikke fult så mye interessant for min del. Project Spark virket halveis interessant. Et spill hvor man «lager» sine egne spill, og Conker(sier jo litt om hvordan det går med den serien) skal visstnok være med i det. Har testet betaen i noen sekunder, og det virker enkelt nok. Helt på tryne grafikk, men den ligger i Windows Store, så skal vel kunne brukes på nettbrett og slikt og + er også ment for Xbone og 360…

Mest solgte spillet på Xbox. Vil den gjøre det samme for Xbone?
Mest solgte spillet på Xbox. Vil den gjøre det samme for Xbone?

Den andre og siste tingen MS kom med, som også var absolutt den mest interessante, var Halo: Master Chief Collection. De 4 første spillene omigjen, og denne gangen får Halo 2 Xbone-overhaling. Har originalspillet liggende, men har kviet meg fra å spille det på grunn av… du vet… Ja, uansett så har jeg ikke den unnskyldningen lenger siden Xbone har så kraftig grafikk! *host* Så var det å skaffe seg Bone for det ene spillet da. Når sant skal sies så var det imponerende hva de klarte med Witcher 3 på Bone. Var et fossefall som virkelig var imponerende, og nei jeg er ikke sarkastisk eller rusa!

Sony

Er liksom ikke så mye å komme med herifra syns jeg. Uncharted 4 blir sikkert knall, og The Order 1886 som jeg gledet meg til ser jo egentlig bare ut til å bli et nytt skytespill med lommelykt og fjonge frakker. Nå er dette ikke direkte Sony sitt akkurat, for er Bungie som utvikler, og Activision som publiserer, men Destiny er liksom den store PS4-greia. Dessverre så blir spillet mindre og mindre interessant for hver gang jeg ser mer til det. Fra å være den mystiske romskytespillet med MMO-elementer, til å bli den helt vanlige FPS-greia man har sett 100 ganger før. At det blir holdt 55 minutters fordrag om hvordan de designer utseendet til spillet, og hvordan det skal forbedre spillopplevelsen våres er liksom… et svakt tegn på at spillet ikke har veldig mye nytt eller nyttig for oss i vente. Tror jeg har vært for overhypet på dette spillet.

Må også si at EA sin presentasjon var like full av følelser og lidenskap som den vanligvis har pleid å være. Battlefield Hardline skal testes imorgen, men ser veldig BF4-klone ut, som igjen er BF3-klone… Star Wars Battlefront var bare… proppfull av følelser, og i Mass Effect 4-presentasjonen hørtes det ikke ut som om de visste hva de pratet om…

Nintendo

Vel, jeg er en Nintendo-fanboy, men jeg må få lov å si at de lagde et veldig godt show sammen med Robot Chicken. Slossscenen mellom Iwata og Reggie var hysterisk morsom, litt klein og da. Det var selvfølgelig en god del fokus på Super Smash Bros, Pokémon og Zelda. Jeg ble noe skuffet over Zelda da de valgte å gå for cel-shading istedenfor den heftige grafikken de hadde vist i den tekdemoen tidligere. I tillegg så skal jo over halvparten av spilla de presenterte komme ut i 2015… Bayonetta skal bli inkludert sammen med Bayonetta 2, noe som forsovet er helt ok, men jeg skaffet meg det på PS3 så syns virkelig at de kunne spart seg for det! Ingen hensyn å få! Det blir forskjellige stemmeskuespillere på Bayonetta, så er litt spent på den overgangen.

Bayonetta for Super Smash?
Bayonetta for Super Smash?

Hyrule Warriors kommer ut på bursdagen min… i Japan. Spillet hadde ikke overhvelmende grafikk, men er ikke akkurat så rart med tanken på at man skal sloss mot enorme mengder med fiender. En annen ting som jeg var litt redd for, var at det skulle ligne Fist of the North Star-serien, og det gjør det jaggu meg! Slike Hack ‘n Slash og Beat ’em Up blir for veldig ensformig, spesielt om det er samme utviklere på spilla, virket det er!

Noe som var direkte flaut var Miyamotos nye «prosjekter»; Project Gigant Robot og Project Guard. Dette er spill som skal utnytte Wii Us gamepad, men det ser jo ut som et dårlig Eyetoy-spill. De spilla må komme som nedlastbar til rundt 100 kr, ellers så… så… blir jeg nødt til å bli oppgitt! Snakk om å kaste bort talentet til Miyamoto i vasken… Det er nok ikke mange årene igjen før han går av med pensjon, så bruk han heller til det han er verdt for!

Det var alltids noen andre nevneverdige titler der som Splatoon, en barneshooter + blekkspruter. Du hørte riktig ja! Xenoblade Chronicles X så ut til å være stort og tomt, og Captain Toad får sin egen tittel? Blir jo som å spille Super Mario uten muligheten til å hoppe eller angripe?! VINN!
Amiibo var vel det verste jeg kunne tenke meg kunne skje. Skylanders i Nintendoformat. Som om spill ikke var dyrt nok fra før?

Også fikk vi ikke vite noe om Fire Emblem x Megami Tensei heller! Jeg har ikke anelse om hva spillet går ut på, men hallo!? Fire Emblem!

SAMSUNG CSC

 

Driver å flytter på støff hos fatter’n i Bryggeveien, og mens jeg gravde meg nedi gruvene inne i veggen fant jeg… Nintendo Mini Classics! DUHN DHUN DHUN-DUUUUUHN! Game & Watch-«oppfølgere» som jeg sneik med meg på barneskolen for å spille dem i friminuttene. Skulle slå en rekord engang, men så skrudde pappa den av siden vi skulle ut å kjøre. Kom meg aldri så langt igjen… Traumer fra barndommen som aldri vil bli helbredet. Tilt skrøyt sånn av at de hadde alle Game & Watch-konsollene, men de hadde ingen av disse. Vet ikke hvor mye de gjelder, men de er lisensierte av Nintendo så de må være verdt noe!

PS! Det ble ingen E3-vinner fordi det kom ingen Fire Emblem! Saklig!