Det er tøft å være gamer

Denne helga kunne ha vært en rolig, alminnelig helg som vanligvis ville ha gått til å samle på vinterspekket til juleferie-dvalen. Ikke denne helgen nei, for den skulle utfolde seg til noe helt annet, nemlig SpillExpo!

Laxer'n litt på SpillExpo
Laxer’n litt på SpillExpo

Alt startet som en normal dag. Jeg og Larsen kjøpe oss billetter, og Martin hadde kjøpt til seg selv. Stig tukla med å få ordnet til seg selv og Line + Aleksander. Like før jeg skulle gjøre det jeg alltid gjør rett før eksamen, ikke en dritt, fikk jeg tilsendt pressepass av Spillfeber. Jeg fortalte Stig om nyheten, og at han kunne snike seg på meg, og Aleksander kunne bruke original billetten min. Deretter fikk Stig og jeg en billett av Alexander fra RetroLand, så det ble plutselig mye å stokke på, og resultatet ble til at vi var 7 stykker som overnattet hos meg den helga.

Torsdags kveld begynte hele sulamitten, og Stig, Line, Martin, Aleksander og Larsen boret leiligheten min, slik at Larsen og jeg måtte skru opp en ekstra seng som hadde lugget nedi kjelleren for å få nok soveplasser til alle, på mindre enn 60 kvm.
Middag ble var intet mindre grasiøs enn Taco, og Claire bestilte sushi som forrett. Bare Martin var den eneste som tørte å smake på den råe fisken, uten å ha smakt det før. Totingene derimot forklarte oss at det ikke var forskjell på kjøttkaker og medisterkaker borte hos dem 😛

Presseåpent hos Sony. Diggeste tiden på SpillExpo!
Presseåpent hos Sony. Diggeste tiden på SpillExpo!

Morgenen etter måtte jeg stå opp horribelt mye tidligere enn de andre, kl 08. Jeg skulle møte en viss Mr. Baas som var fra Sony/Guerilla Games for å ha et intervju. Jeg hadde bestemt meg for å ta toget, og for å bruke NSB-appen til å kjøpe meg billett. Jeg kom inn på Oslo S. og så at toget mitt var i ferd med å ha adgang. Jeg småspurtet bort mens jeg tuklet med appen som fortalte meg at jeg ikke husket passordet mitt. Jeg prøvde å sende nytt passord til e-posten min, men uten hell. Jeg rakk toget og gikk om bord, men fremdeles uten billett. Jeg merket stresset presset på, og jeg fang ut at brukeren min hadde Claire sin e-post, så styrte som et helsike med å få hentet passordet, mens jeg så meg nervøst omkring etter konduktøren som trolig ville kjølhale meg. Da billetten endelig ble betalt, sukket jeg lettet ut og lente meg tilbake i stolen slik at jeg så skiltet «Ubetjent vogn».

IMG_8011

 

Da jeg med nød og neppe kom fram, klarte jeg selvfølgelig ikke, med god tradisjon, å finne riktig inngangen. Heldigvis var jeg ikke eneste der som hadde noobet det til, så jeg og de andre journalistene som var der og ventet, kom fram til at vi skulle snike oss inn ansatt-inngangen. Med kun noen sure sikkerhetsvakter, så gikk det aldeles smertefritt.

Turen gikk videre til Sony, og med litt mer PS4-spilling som pauseinnslag, fikk jeg møte Misja Baas. Under samtalen vår angret jeg på at jeg ikke hadde fulgt mer med på Killzone-serien, og engelsk timene mine. «Du ju wånt tu meik geims in odder genders…. Ehm geners?» Fyren var meget forståelsesfull og gjorde sitt beste for å få meg til å forstå, og idet han skulle fortelle meg noe mer, sa jeg i munnen på han «Dats ål ai niidet, tank ju!». Fyren var veldig karismatisk, og engasjerte seg virkelig for spillet. På grunn av han nå, så skal jeg kjøpe meg Killzone HD trilogien. Sånne som han lever for å lage godespill, og slike som han kunne spillindustrien trengt flere av!

Misja Baas er sjefs designer for Killzone Shadow Fall. Utrolig grei type.
Misja Baas er sjefs designer for Killzone Shadow Fall. Utrolig grei type.

Etter det, stakk jeg og hilste på Alexander Waage, en av gutta bak RetroLand. De hadde desidert den aller fineste utstillingen som var på SpillExpo. En kort hilsen og en liten prat, befant jeg meg plutselig med å diagnosere noen NES-konsoller, og justere prisen på noen spill de hadde undervurdert. Stig ringte, og lurte på om når de skulle få billetten av Alexander, så Aleksander kunne slippe inn… Jupp! Det hele endte med at jeg løp meg selv i hjel fram og tilbake, og tilslutt fikk vi Aleksander og Stig inn varemottaket. Larsen var en av de første som kom inn hovedinngangen. Enkle er ofte det beste!

Vi dro rundt 18-tia den kvelden, for å gjøre noe jeg ikke har gjort etter at jeg flytta, til tross for å bo i byen. Det måtte noen Slemmestad- og Totenværinger for å få meg til å dra på shopping. Nå som jeg er nordmann, shopper jeg ikke, men handler i forskjellige butikker. Stig & Co. Med meg, kjørte hjem med bil, mens Larsen og Martin tok tog til Oslo S. Da vi nærmet oss den avtalte møteplassen, ringte jeg Larsen og ba han begynne å gå mot Karl Johan. Larsen svarte da: «Hvilken gate er det?», jeg forklarte «pent» hvilken gate det var, og han svarte igjen: «Hvilken retning da?». Jeg sa han skulle gå mot slottet og han sa da: «Hvor er det hen?». Vi begge kom fram til at han skulle komme bort til Burger King, for det visste han hvor var…

SAMSUNG CSC
Look at all the spekk…. And Cap ofc.

Nerde-turen startet hos Neo Tokyo, så Outland, deretter Expert og tilslutt Komplett. En komplett geeky handletur med andre ord. Etter det gikk turen hjem for å lade opp til resten av helgen.

Dagene på SpillExpo gikk på å filme at vi dreit oss ut, slik at vi hadde noe «fornuftig» å vise på SecretChest. Vi møtte på Sebastian, fjorårets og nåværende Norges Mester i Nintendo. Han ble med oss resten av turen, til og med hjem og overnattet, slik at vi fikk spille klassikere som Melee, Pokémon Stadium og Beetle Adventure Racing. Sonic & Sega All-Star Racing: Transformed + Nintendo Land ble godt brukt, og det gikk ikke mange seiere til verken meg, Larsen eller Martin for å si det slik 😛

Ellers var SpillExpo ganske brukbart, men uten noe Nintendo NM, var litt av spenningen borte. Det som desidert var kulest på hele messa, som kommer på som en bombe fra en som har en retroblogg, var retromuseet satt sammen av en kars samling. Det fikk min samling til å se ut som noe en aspergers hobby i forhold til det autistiske som han hadde. Jeg må bare bøye meg i støvet å si jeg er relativt sjalu, men godt å se det fins flere enn meg der ute. Sjekk galleriet under for å se deler av samlingen 😉

SAMSUNG CSC
Sega Game Gear… Gud jeg vil ha!

Retromuseet hadde en konkurranse, der de hadde lagt ut noen manipulerte bilder, hvor man skulle gjette hvilket spill og konsoll bildene var tatt i fra. Stig, Aleks og jeg deltok sammen, men vi ble slått av en kid på omtrent 10 år. Vi alle ble veldig skuffet etter god innsats, men Stig kom med noen gode og trøstende ord: «Om en sånn kid kan mer enn oss, er det håp for dagens ungdom!»

Etter at de andre stakk på søndagen, gikk kvelden til soving. Det gjorde også mandagskvelden + en liten forkjølelse jeg pådro meg. Sov fra omtrent 21-09, og fremdeles ikke ordentlig utvilt. Slike helger er tøffe, men ingenting i nærheten av Gamescom 😛 Til tross for utmattelsen og «sykdommen», valgte jeg å skrive for dere. Vet dere går søvnløse til senga, og bare lurer på når neste post kommer fra meg!

SpillExpo var meget bra, skulle ønske Nintendo var bedre til stede, men Sony gjorde det bra og SecretChest vil komme med en film i løpet av kort tid 😉 Kanskje vi til og med får et nytt medlem ^^